Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пепа Чиликова откри конкурса за млади изпълнители на поп и рок музика „Цветен камертон” 2017

08 април 2017 21:02,
Излъчване: Община Сливен преди 7 години, брой четения: 768
...

Заместник-кметът по хуманитарните дейности на община Сливен Пепа Чиликова откри националния конкурс за млади изпълнители на поп и рок музика „Цветен камертон” 2017.

В 14-то издание участват 107 певци от цялата страна от 7 до 16 годишна възраст, които се състезават в четири възрастови групи. От създаването си конкурсът се осъществява под патронажа на кмета на община Сливен!

Жури на тазгодишното издание са певиците Тони Димитрова и Теди Кацарова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки, както и преподавателите по музика Веселина Атанасова /V-то училище/ и Невена Николова / XI – то училище/ в Сливен. Детското жури е в състав: Ива, Елена, Венелина, Анна, Стефани, Слав – хористи в детския хор „Дружна песен“.

Пепа Чиликова, от свое име и от името на кмета на община Сливен Стефан Радев, приветства с „добре дошли” и благодари на участниците в конкурса. „За нас като организатори Вашето участие е изключителна чест. Надявам се тази сцена да бъде само първа стъпка за всички талантливи деца, които участват в днешния Камертон. Благодаря на журито, че прие да бъде с нас в тези празнични дни и да се нагърби с нелеката задача да определи най-талантливите!”, посочи заместник-кметът на Сливен. Чиликова поздравя всички именници в залата. Тя пожела късмет на участниците, а на публиката изключително положителни емоции.

Отличеният с големия приз Гран При ще получи статуетка, грамота и парична награда от 300 лева. За всяка възрастова група ще бъдат присъдени малък приз за първенеца, грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както поощрителни и индивидуални награди на организации и партньори. Всеки певец ще получи сертификат за участие.

Учредители и организатори на фестивала са община Сливен, Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс и Школата за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб Сливен, с ръководител Елена Пеева. Партньори на тазгодишното издание са Регионалният исторически музей в Сливен, магазин за мебели и декорация „Аргос“ и с финансовата подкрепа на Общинския съвет.

08.04.2017

 

 

Снимки

......