Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител ще посети Националното изложение по животновъдство – Сливен 2010 г.

27 май 2010 15:05,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1006

На 27.05.2010 г. и 28.05.2010 г. в Сливен ще се проведе Националното изложение по животновъдство – Сливен 2010 г.

На 27.05.2010 г. в конферентната зала на хотел „Спорт Палас” ще се проведе изнесено заседание на Постоянната комисия по земеделие и гори към Народното събрание. На заседанието са поканени областният управител г-н Марин Кавръков, заместник-министърът г-жа Светлана Боянова, изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие” г-жа Калина Илиева и директорът на дирекция „Развитие на селските райони” г-жа Демина Байрактарска, която ще представи Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 годинапредставители на община Сливен, представители на браншовите организации и земеделски производители.

На 28 май 2010 г., министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие Националното изложение по животновъдство – Сливен 2010 г., в кв. „Речица” гр. Сливен. От 10:00 часа е предвидена пресконференция, в която ще участва зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров.

На изложението ще бъдат представени селскостопански животни от различни видове, породи и линии, както и съвременни достижения на аграрния сектор в страната. Предвидена е атрактивна програма с дефилиране и награждаване на шампионите на породите и отличените животни, както и аукцион на представените животни.

Организатори на форума, който тази година се провежда за осми път, са Министерство на земеделието и храните, Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Националната асоциация за развъждане на синтетична популация Българска млечна овца.