Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посланикът на Република Турция бе на посещение в Сливен

29 май 2019 18:00,
Излъчване: Област Сливен преди 5 години, брой четения: 706
Посланик Улусой и областният управител Божурски

Посланикът на Република Турция в България Хасан Улусой бе на посещение в Сливен на 29 май. По време на визитата си Негово Превъзходителство бе придружен от ген.консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе.

Гостите се срещнаха с областния управител на област Сливен Чавдар Божурски. В разговора те подчертаха, че България и Турция са приятелски, съюзнически страни. Посланик Улусой прояви интерес към дейността на турските инвеститори в областта и възможностите за разрастване на сътрудничеството. Той заяви, че туристите от Турция биха имали интерес към планинския район на Сливен за зимен отдих. Ако съществува подходяща база и ски-писта, посетителите от съседната ни държава биха предпочели да идват в Сливен, тъй като дестинацията е на по-близко разстояние в сравнение с Банско, Пампорово и други курорти, каза посланикът.

След срещата с областния управител гостът се отправи към общината за среща с кмета Стефан Радев. Посланикът съобщи, че ще предложи на сливенския кмет да бъде проведен бизнес-форум в града. „Ще проучим в кои сфери има възможности за инвестиции и ще доведем бизнесмени от Турция, които проявяват интерес. Целта е да има съвместни инвестиции, да се развива търговията и да се създават работни места, което ще е от полза и за двете страни“, коментира той.

В програмата му бяха включени още посещение на Художествената галерия „Димитър Добрович“ и на Националния музей на текстилната индустрия.

Посещението на Негово Превъзходителство в Сливен е по покана на районния мюфтия Акиф Акифов и организираната от него вечеря-ифтар, която се дава в месеца на Рамазана.

Снимки

Гостът поднесе на областния управител съд с турски локумДомакинът подари на Негово Превъзходителство красив плакет на областта и фотоалбум