» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ученици от Сливенска област получиха отличия "Златно сърце"

31 May 2019 09:33,
Emission of: District Sliven 5 years ago, number of readings: 692
Наградените с приза и сертификатите "Залтон сърце" деца и ученици

31 номинации от 17 училища в Сливенска област постъпиха за тазгодишните награди „Златно сърце“, които се връчват по традиция от Областния управител и Регионалното управление на образованието в навечерието на 1 юни, Международния ден на детето. Носителите бяха определени от комисия, назначена от началника на РУО Милена Чолакова. Награждаването се състоя на празник в областната администрация на 30 май.

"Призът „Златно сърце“ не е просто награда, а кауза от рода „Предай нататък“. Тази кауза тръгна от Сливен и вече се пренася и в други градове в страната“, каза областният управител Чавдар Божурски. Той благодари на учениците за помощта, която са оказали на хора в нужда, за съпричастността и честността в ситуации, които биха затруднили дори много възрастни. Приветствие отправи и началникът на РУО Милена Чолакова.

Чавдар Божурски връчи златни медальони във формата на сърце и грамоти на индивидуалните носители на приза: Габриел Пърев от ХІІ клас в ПХГ „Дамян Дамянов“ – за спасяването на хиляди бездомни животни и създаването на доброволческа мрежа сред връстниците му; на Калчо Чанев от ІІІ клас в ОУ „Братя Миладинови“ – за това, че на 12 декември м.г. е намерил мобилен телефон на стойност 260 лева и чрез класната си ръководителка и зам.директорката го е върнал на собственика;  на Симона Петкова от VІ клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“ – за това, че е дарила отрязаните си коси на салон в София за изработването на перуки за онкоболни.

Комисията излъчи и три колективни награди. Едната отиде при учениците от СУ „Димитър Рохов“ в Сливен Лъчезар Темелков, Цветелина Досева, Мариян Йорданов, Илиян Русев, Димитър Петров и Теодор Иванова – за това, че са намерили портфейли и дамска чанта с пари, документи и други вещи, които са върнали на собствениците със съдействието на треньори и учители. Втората награда заслужиха Даниел Галин Минчев, Йоанна Бонова и Марияна Бойчева от СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора – за това, че са успели да наберат средства в размер на 5000 лева, с които да помогнат за лечението на пациент. Отличие бе присъдено и на Ученическия съвет в СУ „Йордан Йовков“ в Сливен -  за проведените две благотворителни акции в помощ на болни деца, за участието в акции за спасяване на животни в беда, в кампании на БЧК. Колективните награди – грамоти и торти, връчи началникът на РУО Милена Чолакова.  

Повече от 30 деца и ученици получиха сертификати за достойно поведение и добродетелни постъпки от зам.областния управител Димитринка Петкова.

Носителите на наградите и сертификатите бяха поздравени с изпълнение на 6-годишната Габриела Михалева от детска градина „Еделвайс“.  Водещ на церемонията бе ст.експертът в РУО Надежда Тодорова. Събитието се проведе със съдействието на издателство "Просвета" и сладкарница "Карибу".

Целта на отличията „Златно сърце“  е да популяризират  добрите дела на децата, да се изрази уважение към тях и да се поощри примера им. /Имената на децата и учениците, получили сертификати – в прикачения файл/.

Photos

Областният управител Чавдар Божурски връчи "Златно сърце" на  Габриел Пърев от ПХГ-Сливен"Златно сърце" получи и Калчо Чанев, ученик в ОУ "Братя Милеадинови"Началникът на РУО Милена Чолакова връчи колективен приз на учениците от Спортното училище Колективен приз "Златно сърце" и за учениците от СУ "Христо Ботев" в Нова Загора"Златно сърце" и за ученическия съвет в СУ "Йордан Йовков" в СливенЗлатните медальони за индивидуалните наградиНосителите на колективния приз получиха, освен грамоти, и торти във формата на сърцеЗа.областният управител Дим.Петкова връмчи сертификатите. Водещ на събитието бе ст.експерт Н.ТодороваМомент от събитиетоДецата, които участваха в празникаДецата, които участваха в празникаДиректорите на училища бяха заедно с учениците, наградени за добрите си постъпкиМалката изпълнителка поздрави участниците в празника

Files