Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

99,9% от децата в Сливен са класирани по първо желание в I клас

04 юни 2019 09:09, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 558
---

Вече са публикувани резултатите от първото класиране на учениците, които ще постъпят в I клас за учебната 2019/2020 г. Подадените заявления бяха 1 092 или 1 106 деца. Общо обявените свободни места бяха 1 491, 1 064 от които в училищата в града. По първо желание са класирани 1 105 деца или 99,9% от всички желаещи.

Модула за регистрация на заявления беше отворен от 13.00 часа на 28 май 2019 г. При старта на системата нямаше технически проблеми, като първото заявление беше регистрирано в 13.02 часа, а до края на деня бяха регистрирани 714.

В съответствие с утвърдения график за прием класираните деца могат да бъдат записани на място в училищата в периода от 5 до 7 юни, включително. При записване е необходимо да бъдат представени в училището документите, доказващи критериите, които заявителите са маркирали в заявлението за прием. Родителите трябва да представят задължително копие от удостоверението за раждане на детето и оригинал за сверяване, личната карта на заявителя (родител/настойник) за удостоверяване при поискване и удостоверение за завършена подготвителна група или декларация, че детето не е посещавало (за върналите се от чужбина деца).

Подробна информация може да бъде намерена в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на общината, която е качена в сайта за прием (https://priem.sliven.bg:3443/rules).

Напомняме на родителите, че след записване на класирано дете отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием, в сроковете посочени в графика за прием.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

04.06.2019