Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изготвен е Проекта за областна здравна карта на област Сливен.

24 септември 2010 17:42,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1109
АААА

Днес, 24 септември 2010 г., от 16.00 часа в заседателната зала на областна администрация се проведе заседание на комисията за съставяне на областна здравна карта.

Председател на комисията е областният управител г-н Марин Кавръков.

На заседанието присъства зам. областният управител г-н Пейчо Пейчев с ресор здравеопазване.

 

Проектът на областната здравна карта е разработен в съответствие с приетите промени в Закона за лечебните заведения и по зададена от Министерството на здравеопазването методика.

В документа има приложения, които включват информация за първична извънболнична помощ – брой на практиките по обща и дентална медицина, минимален и максимален брой пациенти, регистрирани в дадена практика и др. Включена е и информация за специализираната извънболнична медицинска помощ и специалисти в болнични заведения.

 

Направени са конкретни предложения за преструктуриране на всяко едно от лечебните заведения в зависимост от определените нива на компетентност на отделните структури, както и отчетната дейност за 2009г.

Членовете на комисията обсъдиха проекта и го подложиха на дискусия.

Протоколът беше подписан и ще бъде изпратен в Министерството на здравеопазването. Ако бъде одобрен, документът ще се превърне в част от Националната здравна карта, която трябва да стане факт до края на 2010 година.

Снимки

АААААААА