Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен се проведоха дейности за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на детето

18 юни 2019 14:55, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 526
---

В изпълнение на Програмата за противодействие на трафика на хора и закрила на жертвите за 2019 г., Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) - Сливен, съвместно със сдружение „Лекари на света”, проведоха целенасочени дейности за превенция на трафика на бременни жени с цел продажба на детето.

В Културно-образователният център в кв. "Надежда" - Сливен се организира фокус-група с 20 момичета от ромската етническа общност, с цел превенция и противодействие на трафика на хора, с фокус трафика на бременни жени с цел продажба на детето.

В информационната среща взеха участие секретарите на Местните комисии за борба с трафика на хора в Сливен и Бургас, които разясниха на момичетата какво е трафик на хора, видовете трафик, методите на въвличане и как да се предпазят от рискови ситуации, като бяха споделени и обсъдени реални случаи на трафик на бременни жени с цел продажба на детето в Бургас. В дискусията с момичетата се акцентира и върху значението на образованието и заплахите от ранно отпадане от училище, както и превенция на рисковото поведение и ранните бракове.