Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се заключителният етап на тактическо учение "Ответен удар 2019"

19 юни 2019 16:50,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 636
Учение "Ответен удар 2019" - 1

Заключителният етап на националното тактическо учение с бойни стрелби „Ответен удар 2019“ се проведе на 19 юни на полигон „Ново село“. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев прие строя и поздрави участниците. Гости на събитието бяха областният управител Чавдар Божурски, началникът на отбраната ген.Андрей Боцев, директорът на ТД на ДАНС-Сливен Николай Чиликов, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков.

Заключителният етап включваше демонстрации на тактически бойни действия с участието на механизирани роти от въоръжените сили на България, Северна Македония и Албания с осигурена евакуационна поддръжка от щурмови самолети СУ – 25 К и въртолети „Апачи“ и авиомедицинска евакуация с въртолет. На полигона бе показана бойна техника и бяха връчени сертификати на военнослужещите, участвали в обучението.

„Ответен удар 2019“ започна на 7 юни. В него участваха над 600 военнослужещи от Сухопътните войски и Военно въздушните сили на Българската армия, механизирана рота от Сухопътните сили на САЩ, пехотен взвод от Албания, пехотен взвод от Северна Македония, танков взвод и вертолети от Гърция. Те бяха обучавани на оперативна съвместимост, свързана с изпълнението на задачи на национално и съюзническо ниво при отбранителни операции в зоната на сигурност.

Демонстрациите от заключителния етап на подготовката бяха наблюдавани още от ген.майор Гари Клиф от Националната гвардия на щата Масачузетс, САЩ, ген.лейтенант Васко Гурчиновски - началник на Генералния щаб на армията на Северна Македония, ген.лейтенант Георгиос Камбас - началник на Главния щаб на Сухопътните войски на Гърция.

Снимки: Център за подготовка на специалисти - Сливен

Снимки

Учение "Ответен удар 2019" - 2Учение "Ответен удар 2019" - 3Учение "Ответен удар 2019" - 4