Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен и тази година ще подпомогне хора с увреждания с предоставяне на дърва за огрев

20 юни 2019 08:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 607
---

Община Сливен инициира дейности по подпомагане на хора с увреждания и предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2019/2020 година.

Определените количества смесени широколистни дърва за огрев /4 кубика/, ще бъдат разпределени за лица, отговарящи на следните условия:

 

- лица с над 71% намалена работоспособност;

- лица, подали заявление в определения срок;

- лица, които не са подпомагани от Дирекция „Социално подпомагане” за отоплителния сезон;

- лица, живеещи на територията на община Сливен.

 

Количествата са определени еднократно за домакинство и следва да бъдат заплатени след утвърждаването на Списъка на правоимащите лица от Кмета на Община Сливен.

Стойността на 4 кубика дърва за огрев е 33,60 лева с включен ДДС за 1 пространствен кубически метър, като заплащането ще се извършва в касата на ОП „ЗГВР” Сливен срещу представена лична карта.

 

Транспортирането на дървата за огрев се организира и заплаща от лицата в утвърдения списък. Дървата ще се получават от временни складове, намиращи се в общинска горска територия.

 

Срокът на подаването на комплекта от документи (заявление по образец, копие на Експертно решение на ТЕЛК и документ за самоличност - за справка) е от 21 юни до 12 юли 2019 г., включително в Център за административно обслужване на Община Сливен (Деловодство). След определения срок ще се изготви списък с класираните и отговарящи на критериите лица.

 

20.06.2019 г.