Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кръгла маса на тема "Перспективи за развитие на лозарство и винопроизводството през 2020 г.

03 юли 2019 11:05, Галя Георгиева (ЮТРЛВК - Сливен)
Излъчване: ЮТРЛВК - Сливен преди 4 години, брой четения: 2495

Кръгла маса на тема

"Перспективи за развитие на лозарство и винопроизводството през 2020 година - новости в регулирането и контрола върху производство и качеството."

 

„Национален институт за изследване на виното, спиртните напитки и етеричните масла - иновации в лабораторното обслужване и предлагането на услуги за производителите."

Гр. Созопол 19.07.2019

Час начало 10 часа

Място Народно читалище Отец Паисий –

ул. Аполония №1

 

През 2020 година предстои основна ревизия на Общата селскостопанска политика на Европейския съюз. Земеделските производители трябва да бъдат подготвени за новите условия, като своевременно бъдат информирани и насочат своите усилия в повишаване на качеството на продуктите и на конкурентоспособността си. За лозарите и винопроизводителите това се отнася с особено голяма сила, защото произвеждания от тях продукт се конкурира на общ пазар с утвърдени страни производителите с висока пазарна репутация. Особено важно е регионите да запазят своята идентичност и да се утвърдят като специфични търговски и туристически дестинации. За Черноморския регион туризмът и винопроизводството за традиционен поминък с особено важно значение за населението и устойчивостта на местната икономика. В условията на глобален пазар, и на вината, и на туристическия продукт подкрепа на местните производители се превръща в основен стълб на успешната регионална стратегия за развитие. Организираната от Националния институт за изследване на вината, спиртните напитки и етеричните масла под домакинството на Регионална лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“ поставя на дневен ред важните въпроси за бъдещата регулация и развитие на сектора как производителите могат да защитят своя пазар дял, да повишат качеството на продуктите и да станат по-конкурентни и устойчиви.

Лектори ще бъдат

Адв. Ивана Мурджева