Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Областна администрация се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Област Сливен.

27 септември 2010 12:59,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1168
снимка

На 27.09.2010 г. от 11.00 часа в Областна администрация се проведе заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на Област Сливен.

Заседанието се провежда по повод възможността на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие ежегодно да предлага на Министерството на труда и социалната политика, регионални програми за заетост, които да бъдат финансирани в рамките на Националния план за действие по заетостта /НПДЗ/ за следващата бюджетна година.

Председател на заседанието на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие на област Сливен е областният управител г-н Марин Кавръков. Той даде възможност на представителите на Общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица да представят предложенията за регионални програми, разработени от тях.

Програмите, които ще бъдат предложени за финансиране в рамките на Националния план за действие по заетостта – 2011г. в област Сливен са:

• Регионална програма за заетост “ Създаване на заетост на безработни лица в сферата на социалните услуги на територията на община Сливен”

• Регионална програма за заетост “Подобрен облик на гр. Нова Загора”

• Регионална програма за заетост “В помощ на хората от третата възраст в община Нова Загора”

• Регионална програма за заетост „Ремонт и поддържане на общинска пътна и улична мрежа на територията на Община Котел”

• Регионална програма за заетост “За хората от третата възраст” от община Твърдица

• Регионална програма за заетост „Чиста и приветлива община” от община Твърдица

Областна администрация Сливен в партньорство с Община Сливен, Община Твърдица и Община Котел представи Регионална програма за заетост: „Родители в подкрепа на деца със специални образователни потребности”.

Чрез регионалните програми за заетост се цели местните организации и общности да преодолеят специфичен проблем, свързан с пазара на труда, да повишат предлагането на труд и заетостта в региона, да обучат работната сила. Регионалните програми следва да отговарят на приоритетите в регионалния план за развитие, областната стратегия за развитие и общинските планове за развитие.

Снимки

снимка