Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Операта „Аида” ще бъде поставена тази вечер на крепост „Туида” в Сливен

14 юли 2019 09:51, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 662
---

На сцената на крепостта "Туида" в Сливен тази вечер ще бъде представена операта "Аида". Спектакълът ще започне в 21 часа. Организатори са Община Сливен и Старозагорската опера. От там съобщават в отговор на запитвания от зрители, че спектакъл ще има и призовават посетителите при възможност да си осигурят дъждобрани или чадър. Само при много силен дъжд е възможно отлагане на представлението.

 

В ролята на Радамес ще гледаме оперният певец и почетен гражданин на Сливен Камен Чанев. Спектакълът ще дирижира главният диригент на Старозагорската опера Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов.

Ще бъде монтиран екран за мултимедийни ефекти и прожекции. В спектакъла на коне ще се включат и членове от Прабългарска школа за оцеляване "Бага Тур".

На 16 юли, на същата сцена, ще прозвучат вечните хитове на "QUEEN" в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера и рок група със солист Теодор Койчинов. Концертът "Шоуто продължава" - QUEEN Tribute ще дирижира младият диригент и пианист, виенски възпитаник Димитър Косев, който е инициатор и ръководител на проекта. Той е подбрал едни най-популярните песни на британската група.