Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Екипът на "Малки български хора" се срещна с представители на институциите в област Сливен

24 юли 2019 17:08,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 761
Екипът на "Малки български хора" сс зам.областния управител Костов, лидера на КТ "Подкрепа" Кисьов, участници в срещата

Ръководният екип на националната организация „Малки български хора“ гостува в Сливен и проведе работна среща в областната администрация. Целта на срещата бе институциите да се запознаят с дейността на организацията и на първия й център за интеграция, рехабилитация и социални дейности. От името на областния управител участниците поздрави зам.областният управител Камен Костов.

Организацията работи активно по проект„Равни шансове за малките хора в България“, финансиран от ЕС. Благодарение на това в София, с помощта на общината, с дарения и с доброволния труд на членове и съмишленици е разкрит центъра за психологическа консултация, социална рехабилитация, с възможност за трудотерапия в оборудвано ателие, за спорт, помощ от хранителна банка и от антиквариат за непотребни вещи и дрехи. „Членството при нас е много мотивиращо, защото дава увереност на малките хора да реализират способностите си и да се справят“, каза Светослав Чернев, президент на НО „Малките български хора“. Представители на организацията вече са се утвърдили като професионалисти, включително в НАП и социалните служби. Установено е тясно сътрудничество с КТ „Подкрепа“ и Военно-медицинска академия. Работи се с множество ведомства и с бизнеса за преодоляване на проблемите с недостъпната градска среда, за създаването на улеснения в използването на обществени услуги и обекти.

160 са членовете в страната. Вероятно толкова е броят и на все още необхванатите, съобщи Чернев. Според предоставена справка от МОН, 51 деца с нисък ръст са ученици в различни населени места. Три от тях са ученици в Сливен и Нова Загора. „Сливен е добър пример за интеграция. Когато едно дете трябваше да стане първокласник, дойдохме на място, участвахме в родителска среща, за да разкажем за нас и да отговорим на въпроси. Отношението бе много добро“, отбеляза още Чернев.

Снимки

Светослав Чернев, президент на организацията, и Камен Костов, зам.областен управителУастниците в  работната срещаСевджан Джафер, социален работник в организациятаПсихоложката на организацията Теодора Будакова /вляво/, социалните работници в екипа Максимилиана Станчева и Антоний Пендаков. В срещата още участваха социалните асистенти Месут Джафер и Шабан Мемишев.