Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Още един блок в Сливен ще бъде с нов облик

06 август 2019 13:19, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 595
---

В Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Днес беше даден старт на санирането на блок 19 вх. Е, Ж, З в квартал „Дружба“. На събитието кметът Стефан Радев пожела на живеещите в него търпение и след като приключат дейностите да могат да се радват на обновените си домове.

„Благодаря ви, че сте се организирали да направите сдружение и да се включите в програмата. Сега много хора питат как да се включат в нея, но отначало не са вярвали, че нещата се получават. Пожелавам бързо да приключат дейностите. Със сигурност ще има трудности, но с общи усилия, вярвам, накрая ще се поздравим с добре завършен обект, по-качествен и по-комфортен за обитаване блок, както и по-красив, разбира се“, каза на живеещите в сградата кметът Радев.

Те от своя страна благодариха и споделиха впечатленията си от съседния блок, който вече е завършен. Изразиха надежда, че и техният ще придобие същия облик.

Строително-ремонтните дейности по сградата включват топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъде извършена цялостна подмяна на вратите на входовете, както и на тази част от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност.

Изпълнител на обекта е ДЗЗД „Сарел Саниране“, а строителният надзор ще извършва „Икар Хийт“ ООД. Срокът за изпълнение е 173 календарни дни.

Общо 51 жилищни блока в Сливен са включени в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

06.08.2019 г.

Снимки

---------------------