Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев, директори на училища и представители на институции се срещнаха по повод новата учебна година

11 септември 2019 11:49, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 580
---

Голямото предизвикателство пред всички нас е да поставяме въпроса за качеството на образованието, да повишаване нивото и да подготвяме знаещи и можещи млади хора. Това каза днес кметът Стефан Радев на среща в Регионалния инспекторат по образованието с директори на училища и представители на институции. Той подчерта, че усилията на всички са насочени към повишаване обхвата на образованието и стремеж резултатите от външното оценяване в областта да стават все по-добри. „Иска ми се да се говори, че в Сливен се получава добро образование. За моя радост се връща ценността на образованието за семействата и родителите и това е пътят да подготвяме по-образовани и по-амбициозни млади хора, готови за новите предизвикателства в техния живот“, каза кметът.

 

По повод на често поставян въпрос пред него за отдаването по наем на помещения на територията на училищата в общината, Стефан Радев информира, че вече е в сила новата наредба, според която директорите могат да отдават под наем обектите самостоятелно и да получават 100 процента от приходите. Той увери, че Общината няма да възразява, ако има наематели, съгласни да се прекрати сегашния им договор, за да сключат договор с училището при новите условия.

 

Той пожела успешна година на всички ученици и учителски колективи, удовлетворение и успешно издигане нивото на учителската професия.

 

Началникът на инспектората Милена Чолакова подчерта, че съвместната работа между всички институции, имащи отношение към образованието, е предпоставка за по-добри резултати в обучителния процес. Тя благодари на Община Сливен за успешния прием на децата в първи клас.

„Почти на сто процента децата са приети на първо желание. Едва ли има толкова голяма община да го е направила толкова добре. За нас това е много голяма помощ . Другите общини от областта също се справиха много добре“, каза тя.

 

По време на срещата, която е първа за новата учебна година, бяха обсъдени механизмът за обхват, новите промени в сферата на образованието, резултатите от държавните зрелостни изпити и националните външни оценявания, сигурността на учениците в училище и безопасността на движение.

Снимки

------