Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изготвен е проект за подмяна на водопроводната мрежа на село Желю войвода

20 септември 2019 15:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 560
---

Проблемите с водоснабдяването на село Желю войвода обсъдиха днес на среща кметовете на община Сливен Стефан Радев и на село Желю войвода Стоян Генов, на която присъства и управителят на „Водоснабдяване и Канализация-Сливен“ ООД инж. Севдалин Рашев.

Основен акцент в разговора беше изготвеният проект за подмяна на водопроводната мрежа и изграждане на компрометирания външен водопровод на селото, който води до големи загуби и множество аварии в населеното място. Общата дължина на мрежата е 66 км, като 6 от тях са на външния водопровод. Кметът на Желю войвода коментира, че само през месец август са установени повече от 20 аварии.

„Подмяната и цялостното изграждане на мрежата ще реши дългогодишен проблем на село Желю войвода. В тази връзка проведохме разговори със зам.-министъра на регионалното развитие за целево финансиране за изграждането му, изпратено е и предложение до финансовото министерство“, заяви кметът Радев. Той допълни, че през следващия програмен период предстоят инвестиции във водопроводните мрежи на населените места на територията на общината.

През август Стефан Радев поиска от управителя на ВиК-Сливен инж. Севдалин Рашев доклад за състоянието на водоснабдяването в населените места в общината във връзка със сухата и безводна година. Бяха набелязани краткосрочни мерки, където има възможност за такива. Освен това на срещата тогава кметът поиска от дружеството допълнителна информация и предложения за дългосрочни планове и мерки за трайното решаване на проблемите.

20.09.2019 г.