Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен поздрави българската полиция по повод професионалния й празник

07 ноември 2019 12:02, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 567
---

Българската полиция чества своя професионален празник. По този повод ОДМВР-Сливен свика тържествено събрание в сградата на дирекцията. Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Сливен Румен Иванов поздрави всички служители.

„За мен е удоволствие да ви поздравя по случай празника на българската полиция. Вашата професия е изпълнена с много премеждия и отговорност, в името на която често пренебрегвате семействата си. Убеден съм, че в структурите на институцията работят достойни мъже и жени, които ежедневно доказват своята отдаденост и професионализъм в изпълнение на служебния си дълг. Пожелавам ви преди всичко здраве, благополучие и още много професионални и лични успехи! Честит празник!“, каза в приветствието си Румен Иванов.

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков изказа благодарността си от добрата работа на отделните полицейски звена.

„Голямо удоволствие за мен е да видя залата препълнена със служители на ОДМВР-Сливен. Това е ярък пример за това, че сме обединени и сплотени, че работим заедно за каузата на МВР. Да бъдеш полицай е призвание и всеки, който е такъв, го носи в сърцето си. Това, което искам да ви пожелая най-вече, е да сте здрави. Честит празник!, заяви в обръщението си старши комисар Величков.

От името на областния управител Чавдар Божурски заместникът му Камен Костов също поздрави служителите на полицията.

По време на събранието бяха връчени и призовете „Полицай на месеца“ за юли, август, септември и октомври на 2019 година. Наградите са съвместна инициатива на ОДМВР-Сливен и Община Сливен. Отличените за четирите месеца са Веселин Русев – старши инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен и Живко Кутулов младши експерт в участък „Надежда” при РУ-Сливен; инспектор Пламен Стефанов от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен; инспектор Георги Топалов от сектор „Криминална полиция” към РУ-Сливен. Призът „Полицай на месец октомври” е колективен. Той се присъжда на служители от патрулно-постова дейност в районните управления на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

Малко преди тържественото събрание служителите от дирекцията поднесоха венец пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Честването на празника е въведено през 1924 година по инициатива на софийския градоначалник о. з. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца-закрилник на полицията е потърсена консултация от Светия синод и по мнение на Митрополит Стефан за патрон е избран Свети Архангел Михаил, който е покровител на мира, правдата, реда и справедливостта.

07.11.2019 г.

 

Снимки

------------------------------------------------------