Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

39 ГОДИНИ - ИСТОРИЯ, ОПИТ, ТРАДИЦИИ И ИНОВАЦИИ

09 ноември 2019 16:49, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 4 години, брой четения: 904
Снимка 1

Днес, нашето училище за 39-ти път празнува своя патронен празник. Това е денят, в който преди 139 години се е родил един от класиците на българската литература Йордан Йовков.

На тържествен концерт в училищната зала за творчество и изяви "Слънце" талантливите ни ученици поздравиха своите връстници, учители, родители и гости с много песни и рецитаторски изяви. Потопиха ни в необятния свят на Йовковото творчество - в света на доброто, красивото, в света на любовта и на човечността.

Празничната атмосфера се пренесе и в класните стаи, където бяха организирани различни занимания и дейности по ателиета - "Доброто е сред нас", "Забавление с въображение", "Малки кулинари", "Арт ателие", състезание по английски език, спортни турнири и много танци.

Вдъхновени от добротата, красотата и любовта на Йовковите творби, всички ние, ученици, учители и родители, се прекланяме пред великия и неповторим Йордан Йовков и сме убедени, че заедно можем да достигнем мечтите си и да съхраним традициите и авторитета на СУ "Йордан Йовков" - Сливен.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 9Снимка 14Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 15Снимка 18Снимка 17Снимка 17Снимка 13Снимка 16