Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Гостуване на партньорски училища в ПГПЗЕ "Захарий Стоянов"

01 декември 2019 22:22, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 4 години, брой четения: 1765
Гостуване на партньорски училища

На 13, 14 и 15 ноември гости на гимназията бяха 4 учители и 4 ученици от Профилирана гимназия "Иван Сергеевич Аксаков" гр. Пазарджик. А на 18 и 19 ноември училището посрещна 4 учители и 25 ученици от Частно средно училище "Увекинд" гр. София. Целта на тези посещения беше, както запознаване с иновацията, по която работи екипът на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" - използване на елементи от метода Сугестопедия в часовете по чужди езици, така и обмяна на идеи и добри практики.

 

Гостите от двете училища бяха поканени на демонстрация на елементи от сугестопедичен урок по испански език в 8 клас. По време на открития урок учениците се превъплътиха в различни анимационни герои и звезди от големия екран и спорта. По този начин те затвърдиха знанията си от последните уроци, потопени в приказна атмосфера, чрез напътствията и подкрепата на своя учител.

 

Гостуващите ученици се запознаха с ученици от ПГПЗЕ "Захарий Стоянов". Заедно те участваха в Workshop - Работилница за развиване на умения за работа в екип, решаване на проблеми, презентиране и креативност. По забавен и изключително идеен начин всеки един от екипите в Работилницата показа какви са интересите на младите хора, техните очаквания от училището, учителите и родителите, а също така и техните виждания, стремежи и мечти за бъдещето.

 

Искрено се надяваме, че гостуващите колеги и ученици са си тръгнали от нашето училище вдъхновени и заредени с идеи.

Даниела Димитрова

Снимки

Гостуване на партньорски училищаГостуване на партньорски училища