Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На международно ниво ще се популяризира лозаро-винарския сектор в България и региона на Балканите

19 февруари 2020 11:30, Галя Георгиева (ЮТРЛВК - Сливен)
Излъчване: ЮТРЛВК - Сливен преди 4 години, брой четения: 2504
Меморандум за разбирателство

На международно ниво ще се популяризира лозаро-винарския сектор в България и региона на Балканите. Това се предвижда с подписания Меморандум за разбирателство между министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и генералния директор на Международната организация по лозата и виното Пау Рока. Споразумението бе подписано в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов, днес, в Министерски съвет.

Целта е да се засили сътрудничеството между двете страни в областта на лозаро-винарския сектор. Специално внимание е обърнато на съвместните дейности по популяризиране на традиционните лозаро-винарски райони, автохтонни сортове лози и запазване на традициите във винопроизводството. Те ще се промотират и като част от културно-историческото наследство в региона.

С Меморандума България и Международната организация ще задълбочат отношенията си в лозарството, винопроизводството, технологиите, маркетинга и в други области от взаимен интерес. Двете страни ще си партнират още и в прилагането на нови технологии, обучение на професионалисти от сектора, както и провеждането на конференции и семинари. Предвижда се провеждането редовни срещи за обмен на опит и обсъждане на бъдещи тенденции за развитие на сектора.

 

Източник:

Министерство на земеделието, храните и горите

Дирекция “ Връзки с обществеността и протокол ”

Снимки

Меморандум за разбирателствоМеморандум за разбирателство