Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Определени са носителите на наградата „Златно сърце“

01 юни 2020 12:42, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 425
Наградите за индивидуалните носители

Митко Петров, ученик от VІІ-в клас на ОУ „Капитан Петко Пармаков“ в котленското село Градец, е тазгодишният носител на наградата за добродетелност „Златно сърце“, която се присъжда от РУО и Областния управител на област Сливен. Митко Петров е номиниран за това, че е оказал помощ на семейство трудно подвижни хора и е спасил живота им при пожар в къщата им. „Златно сърце“ получават още десетокласничката Антоанета Личева от ОУ „Христо Ботев“ в Нова Загора и четвъртокласничката Джулияна Георгиева от СУ „Пейо К. Яворов“ в Сливен за организирането и участието им в благотворителни кампании.

Колективна награда „Златно сърце“ се присъжда на ХІІ-в клас от ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен; на Георги Веселинов, Иван Петков и Мая Живкова от същото училище, както и на Антония и Йоана Колеви от ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“, за оказаната помощ на техни връстници или възрастни граждани в затруднение.

Определени са носителите, колективни и индивидуални, и на осем сертификата „Златно сърце“ /пълният списък с имената на отличените с наградите и сертификатите – в прикачения файл/.

Наградите „Златно сърце“ се връчват за Първи юни, Международния ден на детето. Те се присъждат на деца и младежи от област Сливен, извършили добродетелни постъпки. Целта е да се популяризират добрите дела на учениците, да се изрази благодарност и да се поощри техният пример пред обществото.

Инициативата за наградите възниква и се осъществява за първи път в Сливен, а и в страната, през 2006 година в Природо-математическата гимназия „Добри Чинтулов“ /сега – ППМГ „Д.Чинтулов“/, когато са отличени ученици от гимназията за оказана от тях помощ и съдействие на нуждаещи се, за организиране на благотворителни събития и други акции от обществено значение. По-късно в обхвата на наградите влизат всички учебни заведения в Сливенска област. Носителите се определят възоснова на направени от училищата номинации. Тазгодишната 14-та поред церемония се отлага заради противоепидемичните мерки в страната. Областният управител Чавдар Божурски и началникът на РУО Милена Чолакова отправят най-сърдечни поздравления към отличените ученици и им изказват благодарност за проявената човечност и достойно поведение. Те ще връчат призовете на тържествен ритуал в сградата на областната администрация. Датата на провеждането му ще се определи, когато обстановката позволи.

 

На снимките: Областният управител връчва златен медальон във формата на сърце на индивидуалните носители на приза, а началникът на РУО - торта във формата на сърце на колективните носители. Всички наградени получават и диплом за отличието.

Снимки

Наградата за колективните носители

Файлове

Номинации [23.6KB]

Microsoft Word Open XML Document