Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новият здравен министър посети МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен

27 юли 2020 08:50, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 3 години, брой четения: 1051
снимка - интернет

Новият здравен министър проф. Костадин Ангелов е предприел изненадваща обиколка по болници в Сливен, Ямбол, Чирпан и др. през уикенда, за да се запознае "от първо лице" със състоянието им в борбата с COVID-19. Това стана ясно от окуражителни постове на лекари в социалните мрежи, съобщи „24 часа“.

 

"Когато действаш, а не бездействаш, когато се вълнуваш от работещите в системата, резултатите рано или късно са налице...", написа д-р Наталия Канева от МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен към снимка с министъра в профила си във Facebook.

 

Проф. Ангелов искал да види лично как се справят и от какво се нуждаят държавните и общинските болници, които поемат основния удар при всяка криза и особено при сегашната епидемия от COVID-19. Той стартирал с тях, но щял да се срещне и с работещите в други основни структури на здравната система.

 

Основните теми в разговорите с екипите в Сливен, Ямбол и Чирпан били готовността за реакция при нарастване на болните от COVID-19, необходимостта от апаратура и лекарства, както и кадровата обезпеченост и проблемите на всяко лечебно заведение.

 

"Проф. Ангелов беше при нас днес, посетихме заедно инфекциозното и спешното отделение. Искаше да знае как сме организирали работата при нас, от какво имаме нужда", каза д-р Васислав Петров, директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" пред 24 часа. Сега болницата била обезпечена с лекарства, дезинфектанти, защитни облекла, но вече почти нямало дарения и всички разходи се поемат от самите лечебни заведения. "Поставихме въпроса ако може, да се подобри финансирането. Проф. Ангелов отлично знае колко струва лечението на един пациент с COVID-19, защото идва от болница на първа линия. Новата цена на клиничната пътека 1200 лв., която очакваме да влезе в сила, е доста по-адекватна като заплащане спрямо сегашната, макар че стойността зависи от много неща - от дните престой в болницата например", обясни д-р Петров. Най-дълго лекуваният пациент в болницата в Сливен е лежал 28 дни. В момента там лекуват 16 болни от коронавирусна инфекция.

 

"Заболяването се измести назад в новините напоследък, но нека хората да не спират да мислят за него, защото то може да отнема живот. Апелирам към спазване на противоепидемичните мерки", каза още д-р Петров.