Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От септември стартира кандидатстването за услугите на двата социални центъра в училище „Хаджи Димитър“

19 август 2020 10:26, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 496
Социални центрове

От следващия месец жителите на Община Сливен ще могат да кандидатстват за услугите на двата социални центъра, които бяха изградени в бившето училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“. Центърът за обществена подкрепа и Дневният център за деца с тежки множествени увреждания и техните семейства бяха открити в края на миналата година след ремонт на старата сграда.

 

Целта е създаване и предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги в общността, основани на потребностите на всяко дете и неговите родители. Дейностите са изцяло съобразени с мерките, предвидени в Националната стратегия „Визия за деинституционализацията на децата в Република България и Актуализирания план за действие за изпълнение на Националната стратегия. Ще се осигурят социални и интегрирани услуги за ранна интервенция и превенция в семейна среда на деца в риск и деца и/или младежи с тежки множествени увреждания.

 

Със заповед на кмета двете услуги са разкрити, считано от 1 юли. Работата с потребителите се предвижда да стартира през септември. За желаещите пълнолетни лица да ползват социалната услуга в Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства се подава Заявление по образец, с посоченият пакет от документи, както следва:

1. Лична карта за справка

2. Копие от решение на ТЕЛК/НЕЛК или медицински протокол от ЛКК

3. Медицинско удостоверение от общопрактикуващ лекар

4. Медицинско удостоверение от психиатър

5. В случай че лицето, което желае да ползва социални услуги, е пълнолетно лице, поставено под запрещение, към заявлението се прилагат и:

- копие от съдебното решение за поставяне под запрещение;

- копие от удостоверение от органа по настойничеството и попечителството за учредяване на настойничество/попечителство;

 

- становище на попечителя/настойника на лицето.

 

Документите се подават на адрес: град Сливен, ул. „Баба Тонка“ № 54.

 

Желаещите да ползват социални услуги за деца в Център за обществена подкрепа и в Дневен център за подкрепа на деца и/или младежи с тежки множествени увреждания и техните семейства се подават в отдел „Закрила на детето“ с адрес: град Сливен, квартал „Българка“ 66.

 

Проектът се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

Подробностите по проекта може да видите в прикачения файл.

Файлове

Проект - договор [81.1KB]

Microsoft Word Open XML Document