Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

12 нови случая на COVID-19 са регистрирани за седмица

24 август 2020 12:34,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 432

12 нови случая на COVID-19 са регистрирани през изминалата седмица в Сливенска област при 10 за предходния едноседмичен период. Седем от болните са жители на община Сливен, четирима – на община Нова Загора и двама – на община Котел. Няма новозаболели в община Твърдица. Вирусът е инфектирал лица от различни възрастови групи, сред тях няма деца. Заразяването не е станало в семейно огнище или огнище на работното място. Сред заболелите има лица, които са се изследвали по свое желание заради предстоящо пътуване в чужбина, без да имат проявени симптоми. Разпространението на заразата е дифузно, информираха от РЗИ.

Активните към момента случаи на коронавирусни инфекции са 28.

438 са диагностицираните жители на областта от началото на епидемията. От тях 52-ма души са медицински персонал, което представлява 11,8 процента от всички заболели. 382 са изписаните. 28 души, за съжаление, изгубиха битката с коронавируса.

В периода от 17 до 23 август са карантинирани 57 лица, като 20 от тях са били контактни на заразени, а 30 са пристигнали от рискови зони. С тях жителите на областта, на които е предписана домашна карантина, възлиза на 90. От началото на епидемията от карантиниране са отпаднали 9 328 души.

Чакат се резултатите от 15 проби – 6 на лица със симптоми, 2 на медицински персонал /профилактично/ и 7 контролни /5 - на хоспитализирани пациенти и 2 - на болни на домашно лечение/.