Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Със заповед на кмета Стефан Радев се забранява събирането на пари от родителите за консумативи в училищата и детските градини

09 октомври 2020 10:44, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 519
Konsumativi

Кметът на община Сливен Стефан Радев издаде заповед, с която изрично се забранява събирането на финансови средства за консумативи от родителите на децата в общинските детски градини на територията на община Сливен. В това число влизат санитарни и хигиенни материали, дезинфектанти, играчки, дидактически материали и пособия, ремонт, оборудване и обзавеждане на помещенията, за познавателни книжки и учебни комплекти, с изключение на тези, предвидени за децата от яслените групи, първа и втора възрастова група.

Със същата заповед се забранява още събиране на финансови средства от родителите на учениците в общинските училища за санитарни и хигиенни материали, дезинфектанти, ремонт, оборудване и обзавеждане на помещенията.

Заповедта е сведена до знанието на директорите на общинските детски градини и училища на територията на общината. Контролът по нейното изпълнение е възложен на зам.-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова, която ще извършва и проверка по всеки сигнал за нарушение и неизпълнение на заповедта.