Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи ремонтът на сградата на Здравната служба в с. Драгоданово

20 октомври 2020 12:52, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 584
Remont

Приключи ремонтът на сградата на Здравната служба в село Драгоданово, който започна в края на август. Преди да бъде въведена в експлоатация, кметът Стефан Радев направи оглед на извършените дейности.

„Поехме ангажимент към кмета Станчо Станчев и жителите на село Драгоданово, да подобрим окаяното състояние, в което се намираше сградата на здравната служба. Стартирахме поетапно ремонтните дейности още миналата година, като започнахме с обновяването на покрива, а след това и помещенията“, коментира кметът.

„Крайният резултат и условията, при които медицинските специалисти ще посрещат пациентите тук са много добри и в полза на всички“, каза още Стефан Радев.

На свой ред кметът на селото Станчо Станчев и част от персонала на здравната служба благодариха за изпълнението на поетите ангажименти от страна на кмета Радев и подчертаха, че сградата не е била ремонтирана, откакто е била построена, близо 50 години.

Пенсионираната акушерка Надка Колева, която работи вече 20 години в здравната служба в селото, също изрази добрите се впечатления и благодарност от новата и модерна визия на сградата.

„Състоянието й преди ремонта беше плачевно, работеше се трудно в такава обстановка. Сега помещенията имат съвсем различен изглед – просторни, чисти и изцяло обновени“, каза още Надка Колева.

Здравната служба разполага с лекарски кабинет, манипулационна и др. При ремонта са подменени външната и вътрешна дограма. Изцяло са изградени водопроводна, канализационна и електро инсталации. Монтирани са мивки с водонагреватели към тях и ЛЕД осветителни тела. По стените и таваните са направени нова шпакловка и боядисване с латекс. На пода е положен балатум. Изцяло е ремонтиран и санитарният възел – мивка с водонагревател, тоалетно гърне с казанче, вентилатор, фаянс по стените, теракота по пода.

Средствата за дейностите, на стойност над 25 хиляди лева, са предоставени от Община Сливен. Изпълнител на ремонта е „МиП инженеринг 2000” ЕООД-Сливен. Миналата година Общината отпусна средства в размер на близо 15 хиляди лева за ремонт на покрива.

Снимки

RemontRemontRemontRemontRemontRemontRemontRemont