Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

От днес носим маски на открити обществени места, на които има струпване на хора

22 октомври 2020 07:17,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 438

От днес, 22 октомври, до 30 ноември включително се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места. Мярката влиза в сила със заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов /виж в прикачения файл/.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. на открити обществени места гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и др. подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст.

Обществени са местата, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване.

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, следва да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

Файлове