Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Актуална епидемична обстановка в област Сливен

28 октомври 2020 16:42,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 515
коронавирус

19 изследвани лица са дали положителен резултат за COVID-19 през последното денонощие в област Сливен. Сред заболелите има лекар, медицинска сестра и учител от Сливен и ученик от Твърдица, съобщиха от Областния кризисен щаб. Епидемиологичните проучвания за установяване на контактните им лица продължават.

Сред новите случаи 5 са в община Нова Загора, 3 – в община Твърдица, останалите – в община Сливен. Няма регистрирани огнища на работното място. Преобладаващ брой сред заболелите са работещи граждани, безконтактни на по-рано установени случаи.

В изолатора на спешното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е починала 88-годишна жена, потребител в Дома за възрастни хора в Сливен. Тя е докарана с линейка от дома, със световъртеж. Установено е, че има пневмония. От РЗИ уточниха, че към момента няма данни да й е взета проба за COVID-19 и евентуално инфектиране да е станало причина за фаталния край. От община Сливен са организирали изследване на персонала в дома по метода на пуловете. Пет пула са дали положителен резултат, заради което от 23 лица от персонала са взети проби с PCR-тестове за индивидуално изследване. Очакват се резултатите. Ще бъдат изследвани и домуващите.