Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

14 акта и 44 предупредителни протокола бяха съставени при проверки за спазване на мерките

28 октомври 2020 16:43,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 494

Над 100 проверки за спазване на противоепидемичните мерки бяха извършени от контролните органи в Сливен през изминалото денонощие. 17 от тях бяха осъществени от съвместни екипи на РЗИ, ОД на МВР, ОДБХ, Дирекция „Инспекция по труда“. Съставени са 44 предупредителни протокола и 14 акта за неносене на предпазни маски за лице, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Трудовите инспектори са посеттили пет предприятия, нарушения на трудовото законодателство, включително и в изготвените оценки за риска и предприетите мерки не са установени. Служители на ОД „Безопасност на храните“ са проверили 17 търговски обекта и заведения за обществено хранене, цех за производство на сладкарски изделия и хлебозавод. На предходната дата, 26 октомври, от дирекцията са проверили други 20 обекта. Няма нарушения.

62 проверки са осъществени от екипи на МВР, като 37 от тях са на РУ – Сливен, 10 – на РУ-Нова Загора и 15 – на РУ – Котел. Проверени са 6 нощни заведения, клубове и дискотеки в Сливен и 1 – в Нова Загора. В изпълнение на временните мерки, разпоредени от областния управител, те са били затворени.

Ежедневният контрол в Сливенска област продължава.