Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Активни случаи на COVID-19 са регистрирани в 62 населени места в област Сливен

18 ноември 2020 14:38,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 426
covid

Болните с COVID-19 към 18 ноември са 871 души. Те са жители на 62 населени места в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

В община Сливен заболелите са 529, като 437 са жители на града, а останалите – на 28 малки населени места. В община Нова Загора заболелите са 124, жители на общинския център и на още 19 населени места. В община Котел – 47, жители на града и на още 7 села. В община Твърдица – 117, жители на града и на четири населени места, като преобладаващ е броят на инфектираните домуващи и персонал от социалния дом в Твърдица.

 

71 от диагностицираните са новозаболели през последното денонощие. Сред тях са двама санитари. Осем души са се заразили в семейни огнища като контактни на по-рано установени случаи.

 

За съжаление, битката с коронавируса изгубиха 7 жители на областта на възраст от 48 години /без данни за придружаващи заболявания/ до над 80 години, част от които с придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

 

Носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция, избягването на групови събирания, на струпвания от хора и честото миене на ръцете доказано ограничават риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите за търпението и за отговорността, с която се придържат към противоепидемичните мерки.