Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Средната възраст на болните с COVID-19 в областта е 53 години

23 ноември 2020 13:18,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 491
Графика - карантинирани в област Сливен. ОД на МВР

484 жители на област Сливен са диагностицирани с COVID-19 в периода от 16 до 22 ноември. Спрямо предходния едноседмичен период е налице увеличение от 45,3 процента, съобщиха от Областния кризисен щаб. Средната възраст на новозаболелите е 53 години, като малко над половината от тях – 51,65 процента, са жени.

За съжаление, от 16 ноември до 11,30 часа на 23 ноември битката с коронавируса изгубиха още 31 болни. Най-младият от тях е на 51 години, съобщиха от РЗИ. Областният кризисен щаб изказва съболезнования на семействата и близките.

Към днешна дата активните случаи на COVID-19 в област Сливен са 938 души. Те са жители на 73 населени места. Под домашна карантина са поставени 1 147 души. Едва 14 души от тях са с предписана изолация, тъй като са пристигнали от рискови зони. 56,8 процента от всички под карантина са с положителни резултати и провеждат лечението си в домашни условия под наблюдението на личния лекар, а 41,9 процента са поставените под карантина като контактни на заразени лица, сочи справката на ОД на МВР, пряко ангажирана с контрола.

Към момента с положителни резултати за COVID-19 са 6 ученици или 0,02 процента от общия брой на децата и учениците в областта. С позитивни PCR-тестове са 37 учители или 0,82 процента от работещите в образованието. Шест са заболелите лица – непедагогически персонал.

ППМГ „Добри Чинтулов“ и ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ от днес, за срок от две седмици, ще осъществяват обучението от разстояние в електронна среда заради близо 15 процента заболели с грипоподобни симптоми. Продължава дистанционното обучение в НХГ „Димитър Добрович“. Учениците от 3 до 7 клас в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ също са в обучение от разстояние. Карантината за учениците от 5 до 12 клас в СУ „П. Кр. Яворов“ отпадна и от днес обучението се извършва присъствено. Повечето училища в областта изготвят или вече имат готови графици за смесена форма на обучение.

Предпазните маски за лице, физическата дистанция, социалната изолация, избягването на струпвания от хора и групови събирания доказано ограничават риска от разпространение на коронавируса. Областният кризисен щаб благодари на гражданите и на работодателите за дисциплината при спазване на мерките. Заедно, с личната отговорност на всеки от нас, можем да опазим собственото си здраве, здравето на близките и здравето на лекарите и медицинския персонал.