Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Извършени са проверки в 85 автобуса от обществения транспорт

23 ноември 2020 15:08,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 464
covid-19

През изминалата седмица екипи на ОД на МВР са извършили 85 проверки в автобуси от обществения транспорт, съобщиха от Областния кризисен щаб. Повечето от тях са осъществени Сливен, като само през почивните дни са проверени над 30 автобуса. Проверки в транспорта са извършени и в Нова Загора.

 

Контролната дейност в градския и междуселищен транспорт обхваща близо една пета от общо 425-те проверки на служителите на реда, осъществени от 16 до 22 ноември в цялата област за спазване на противоепидемичните мерки на обществените места. Общият брой на съставените актове за неносене на задължителните предпазни маски е 59. Съставените предупредителни протоколи са 88.

 

От 16 до 20 ноември трудови инспектори от ДИТ – Сливен посетиха 26 предприятия. В три от тях са открити нарушения на противоепидемичните мерки, за което са съставени задължителни за изпълнение предписания.

 

Екипи на ОДБХ са проверили 63 магазини, заведения за хранене, столове, складове и предприятия. Съставено е едно предписание за неносене на предпазна маска. 31 са проверките на служителите от РЗИ.

 

Част от контрола е осъществен от съвместни екипи на четирите ведомства. Засилените проверки се извършват по указания на областния управител Чавдар Божурски и решение на Областния кризисен щаб. Целта е да се ограничи риска от разпространението на заразата от коронавирус.