Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Защо е важно да сме с качествени ловни обувки - съвети от ЗАРИМЕКС

24 февруари 2021 10:15, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 3 години, брой четения: 4317
ЗАРИМЕКС

Ловците често се движат по тежки гористи терени и преодоляват различни природни препятствия, които без добри качествени и водоустойчиви летни или зимни ловни обувки, с отопление от висок клас на различните италиански марки, могат да доведат до сериозни наранявания. Сега ще разберем, какви са истинските решения и как да изберем правилните.

 

Какви трябва да бъдат качествените ловни обувки

 

- Основното, което е наложително е материалът, от който са направени да е добър. Това е особено валидно за зимните решения, които не бива да пропускат вода, влага и студ и в същото време, трябва да защитават крака от удари, ожулвания, контузии и ухапвания от змии през зимата;

- Качествените решения не бива да причиняват никакъв дискомфорт, дори и при продължително носене. Те прилягат плътно по крака и фиксират здраво глезена, така че да не може да бъде изкълчен, дори и при силно агресивни терени;

- Подметката е от изключителна важност за отличното сцепление с настилката. Тя трябва да е изработена от висококачествен еластичен каучук, осигуряващ подходящ грайфер за максимална стабилност и устойчивост;

- Качествените ловни обувки създават чувство за увереност при преминаване през различните природни гористи местности;

- В зимни условия, висококачествените решения са водоустойчиви и с отопление, така че ловецът да се чувства комфортно, дори и в условия на минусови температури.

 

Как да изберем правилните

 

Важно е при избора да вземем под внимание сезона, през който ще ги носим. В тази връзка, днес се предлагат основно зимни и летни. Първите се носят в условия на ниски температури, за преодоляване на снежни преспи, хлъзгави терени, преминаване през вода. Подобни ловни обувки е добре да са изработени от естествена кожа. Тя задържа топлината и спомага за лесното отвеждане на влагата, така че краката да са винаги сухи.

 

При избора, има значение и какъв дивеч ловите. Например, при лова на водни птици, обувките трябва да са водоустойчиви с висок клас мембрана - например Gore Tex, предотвратяваща навлизането на вода. При лова на диви свине, зайци, лисици, на краката си трябва да имате леки и надеждни боти, непричиняващи мазоли и охлузвания, дори и при бягане, както и покриващи плътно крака.

 

Кои марки произвеждат качествени ловни обувки

 

Вероятно вече се чудите, кои са утвърдените марки, произвеждащи наистина качествени маркови решения? Нека направим кратък списък със специализираните в производството на оборудване за ловци брандове. Те са се доказали на световно ниво и милиони хора по цял свят използват продуктите им. Такива са например:

- Meindl;

- Harkila;