Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Подходящи ли са електрическите скутери за деца

27 май 2021 14:39, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди 2 години, брой четения: 1951
Електрически скутери

Често ли Ви се налага да изминавате кратки разстояния, които са трудни за преодоляване пеш? Вие значи се нуждаете от евтините, безвредни и детски китайски електрически скутери. Кой обаче може да ги използва и необходима ли Ви е шофьорска книжка за това? Как да разграничите отделните видове и да направите най-добрия за Вас избор? Нека видим съветите на онлайн магазин 4sales.

 

Трябва ли шофьорска книжка за електрически скутер

Това са предимно превозни средства на две колела, в голямата част от които стоите прави докато се возите. Те притежават Т-образно кормило и представляват тясна, но издължена платформа, в двата края на която има по едно колело. Едното от тях е прикрепено към кормилото и позволява управлението на електрическия скутер. За задвижването, не се изисква упражняване на физическа сила, тъй като притежават вграден електродвигател и батерия, която го захранва.

Особеното тук обаче е мощността на електродвигателя. Тоест, според законовите регламенти, при мощност до 250W и развивана скорост до 25 км/ч, Вие не сте длъжни да имате книжка за управлението на електрически скутер. Ако обаче мощността надвишава 250W и над 25 км/ч, то Вие задължително трябва да притежавате специална шофьорска книжка.

 

За кого са подходящи

Днес се предлагат детски електрически скутери с ниска мощност, за които не е необходимо специално свидетелство за правоуправление. Те са използвани предимно за забавление, но е препоръчително карането им по гладки и асфалтови пътни настилки. В магазините има и модели за възрастни, които са малко по-големи и по-мощни. Те предимно се използват от хората, придвижващи се на големи разстояния в града. Хубавото при електрическите скутери е това, че някои от тях дори са сгъваеми и лесни за пренасяне и качване в градския транспорт.

Като цяло, няма значение дали от мъже или жени се карат, но е важно да се вземат превантивни предпазни мерки, като слагане на каска, наколенки и подлакътници. Това е особено наложително при по-мощните и бързи решения, вероятността от падане при които е по-голяма.

 

Какви модели има в онлайн магазин 4sales

Отделните видове електрически скутери, предимно се отличават по своята мощност и големина на гумите. В онлайн магазина са достъпни доста добри и евтини китайски модели на батерии, предлагащи се дори и на изплащане. Можете да избирате измежду:

800W с широки гуми и максимална скорост до 40 км/ч;

Развитие на скорост до 65 км/ч;

1000W мощност на двигателя и висока скорост за движение;

Детски модел за възраст от 2 до 6 години.

Предлагат се и още много видове, достъпни в специалния раздел на сайта.