Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Ябълка вместо цигара“ избраха млади спортисти от Сливен

04 юни 2021 13:58, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди 3 години, брой четения: 731
111

„Ябълка вместо цигара“ – това бе мотото на инициативата, проведена в СУ „Д. Рохов“ в Сливен по повод Световния ден против тютюнопушенето. Проектът бе проведен като част от Превантивна програма към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни – Сливен за превенция на противообществените прояви на младите хора до 18 години

 

Участваха ученици от 7., 10. и 11. клас. Под формата на състезание, в което да покажат познанията си относно вредата от тютюнопушенето и наргилето, учениците показаха че знаят за проблема и изразиха лични позиции по него.

 

Беше им предоставена допълнителна информация чрез презентации по двете теми – в 7-ми клас за тютюнопушенето, при останалите ученици – за наргилето, превърнало се едва ли не в „нормален“ парти артикул.

 

МКБППМН осигури за всеки участник ябълка, а за най-активните участници с верни отговори поощрителни награди – тефтерче и химикал.

 

По същата програма по-рано бе поставено началото на оборудване в училището на два къта за релакс – с барбарони и маса за рисуване. В тях учениците ще имат възможност да творят в спокойна обстановка и на фона на тиха музика да отдъхват при нужда. В определени часове с децата ще се провеждат обучения в техники за разтоварване и релакс, особено полезни за учениците в паузата между тренировки и учебен процес. По този начин ще се редуцира стресът от ежедневното натоварване и ще се намали рискът от прояви на агресия.

Източник: Радио Сливен Нет

Снимки

222