» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ваксинационните центрове са отворени и в неделя, 6 юни

06 June 2021 09:04,
Emission of: District Sliven 2 years ago, number of readings: 577
covid-19

Гражданите, които желаят да се ваксинират, могат да направят това и в неделя, 6 юни, в Сливен - в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ от 9 до 12 часа и в МБАЛ „Хаджи Димитър“ от 16 до 17 часа.

 

През следващата седмица зелен коридор за имунизация ще е отворен през работните дни в общинската МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора. В понеделник, сряда и петък ваксинационният център в МБАЛ „Хаджи Димитър“ ще е отворен от 16 до 17 часа, а в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - от 17 до 21 часа. Зелени коридори ще има в тези две сливенски болници и в почивните събота и неделя. Графикът може да бъде видян в прикачения файл и в сайта на РЗИ.

В момента в Сливенска област има достатъчно количества от всички, разрешени в страната, иРНК и векторни ваксини.

 

Към момента имунизацията срещу COVID-19 е единственото средство за овладяване на епидемичния процес, съобщават здравните власти. За изграждане на колективен имунитет, позволяващ овладяването на пандемията и в крайна сметка -ликвидиране на болестта, е необходимо да се постигне защита на най-малко 70 % от населението чрез ваксиниране. Това ще доведе до намаляване на високата смъртност и степен на хоспитализации.

 

В зависимост от темповете на ваксиниране е възможно пандемията в Европа да бъде овладяна в края на 2021г.

Files

график [33.8KB]

Microsoft Word Open XML Document