Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Пореден вандалски акт, извършителите са засечени от камерите и предадени на полицията

08 юни 2021 11:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 500
Vandalizum

За пореден вандалски акт на съоръжения, предназначени за общо ползване, съобщиха от „Общинска охрана и СОТ Сливен“. Обект на посегателство този път са осветителни тела в Парк „Асеновец“. Извършителите на деянието са засечени снощи около 21.15 ч. от камерите в Центъра за видеонаблюдение в Община Сливен. След своевременна реакция от страна на служителите на общинското дружество, лицата са заловени на място и по-късно предадени на полицията. Работата по случая продължава РУ-Сливен.

Във връзка със серията от набези, които зачестяват, управителят на „Общинска охрана и СОТ“ Сливен Петко Чолаков, бе категоричен, че едно от най-ефективните средства за борба с този тип деяния, са монтираните видеокамери. Освен, че спомагат за регистриране на много от случаите, се установява и самоличността на нарушителите. Към случаите той причисли и нерегламентираното бране на липов цвят, което нарушава зелената система и здравите липови дървета и допълни, че активните действия в тази посока ще продължат. Чолаков заяви още, че Община Сливен ще продължи да разширява обхвата на системата за видеонаблюдение, както в града, така и в малките населени места, като в някои от тях вече е започнало изграждането на такава.

Той използва случая да апелира гражданите към добросъвестност, да пазят и съхраняват изграденото, както и да подават сигнали при нередности и нарушения.

 

Снимки

Vandalizum