Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нов ръст на болните с COVID-19 в област Сливен

07 септември 2021 14:20,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 434
vaks

Новите случаи на COVID-19 нараснаха през изминалата седмица на 294 при 248 за предходния период, съобщиха от Областния кризисен щаб. Сред диагностицираните са акушерка и санитарка от болничната помощ, водач на МПС от спешна помощ, две детски учителки в Сливен и Нова Загора. Сред заболелите има три деца на възраст 1, 2 и 14 години, които са се разболели в семейни огнища. Положителен резултат за коронавирусни инфекции са дали и две родилки от Нова Загора на възраст 16 и 18 години. Новородените им деца са отрицателни за заболяването.

 

Излекувани са 112 души или почти два пъти повече в сравнение с предходната седмица.

 

За съжаление, починаха 11 пациенти на възраст от 59 до 92 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Щабът изказва съболезнования на семействата и близките.

 

От 30 август до 5 септември, включително, са приложени 1 627 дози ваксини. Общият им брой възлиза на 46 001. Имунизационната кампания продължава по график в областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, в МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в общинската МБАЛ „Света Петка Българска“ в Нова Загора. Ваксини се поставят и от общопрактикуващите лекари.

 

Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски за лице в закрити площи, редовната дезинфекция и спазването на физическа дистанция доказано ограничава риска от заразяване с коронавирус. Графикът за работа на имунизационните пунктове в трите болници е поместен в сайта на РЗИ. За удобство на желаещите граждани има възможности за ваксиниране и след работно време или в почивните дни. РЗИ разполага с достатъчно количества от всички видове ваксини, разрешени в страната.