Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЦИК ще определи състава на Районната избирателна комисия - Сливен

19 септември 2021 12:03,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 459
Областният управител М.Афузов откри консултациите, присъства гл.секретар К. Аврамов

Съставът на Районната избирателна комисия – Сливен ще бъде определен от ЦИК. Проведените на 19 септември от областния управител Минчо Афузов консултации с парламентарно представените партии и коалиции не приключиха с консенсус.

 

Съставът на РИК – Сливен трябва да е от 13 члена, като нито една партия или коалиция не може да има мнозинство в комисията. По време на консултациите участниците трябваше да постигнат съгласие относно номинациите за председател, двама зам.председатели и секретар на комисията, които също не могат да бъдат излъчени от една и съща партия или коалиция.

 

Пълен консенсус имаше за предложенията на „Има такъв народ“ за председател на РИК – Сливен да бъде назначена Елизабет Кендерян и на номинацията на ДПС за секретар да бъде назначена Севда Османова.

 

За двете зам.председателски места бяха излъчени три кандидатури: на Росица Тодорова от „ГЕРБ – СДС“, Мария Чомпова от „БСП за България“ и Пепа Митева от „Демократична България – обединение“. След дадена 10-минутна почивка консенсус бе постигнат за кандидатурата на Мария Чомпова. Кандидатурата на Росица Тодорова бе подкрепена от „Има такъв народ“ и ДПС, а на Пепа Митева – от „Изправи се! Мутри вън!“ и „БСП за България“.

 

След като протоколът от проведените консултации бъде подписан, областният управител ще го изпрати заедно с направените предложения за членове и резервни членове на РИК-Сливен до Централната избирателна комисия за определяне на състава й.

 

На консултациите присъстваха гл.секретар Кирил Аврамов и екипът на областната администрация за организация на изборите на 14 ноември.

Снимки

Проверка на книжата на партиитеПроверка на книжата на партиите - 2Дори и след дадената почивка участниците не постигнаха консенсус за кандидатурите за зам.председатели