Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 50 сега, за 50 + напред!

24 септември 2021 13:36, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 2 години, брой четения: 1442
---

Настоящата кампания се посвещава на 50-тата годишнина от създаването на ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”-Сливен (Езиковата) и има за цел да мобилизира стратегическа финансова подкрепа от бивши възпитаници, преподаватели и родители в подкрепа на следните инициативи:

- юбилейните чествания, домакинствани от ПГПЗЕ “Захарий Стоянов”, които ще включват юбилеен концерт с участието на училищни таланти, бивши възпитаници и гост рок музиканти, представяне на книга за историята на Езиковата и изготвяне на юбилейни онлайн и физически рекламни брандирани продукти.

- стартиране на дейността на фондация Езиковата Сливен (ФЕС), съвместна инициатива на ръководството на Езиковата и бивши възпитаници, с мисия да активизира бившите й възпитаници и преподаватели, да насърчи мотивацията за солидна образователна подготовка и професионална реализация на настоящите ученици; и да затвърди имиджа й на представителна и модерна образователна институция, която формира поколения от позитивни и ангажирани млади личности.

ФЕС ще стартира първоначално с програмно портфолио от 5 основни програми в областите образование, здравеопазване, култура, спорт и благоустройство, 5 клуба, вкл. на млади таланти (настоящи ученици), будители (настоящи преподаватели), старейшини (бивши преподаватели), благодетелите (бивши възпитаници) и експати (бивши възпитаници, живеещи в чужбина), 5 фонда, вкл. за училищни обмени, преподавателски стажове, кариерно развитие, застъпничество и тимуровство и 5 ежегодни награди, вкл. за младежка иновация, методика на преподаване с активно включване, училищна инициатива, активна гражданска позиция и солидарност.

Набраните средства ще бъдат внесени по набирателната сметка на ФЕС, чийто първи УС в сътрудничество с ръководството на ПГПЗЕ ще проследи за тяхното разходване за горепосочените инициативи, следвайки принципите на прозрачност, целесъобразност и добро управление! За повече информация или въпроси пишете на alumni@ezikovatasliven.org.

 

https://www.platformata.bg/bg/?option=com_jgive&view=campaign&layout=single&cid=1330&Itemid=0