Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Високата цена на електроенергията ще се отрази и на дейността на Община Сливен

21 октомври 2021 09:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 505
Visoka cena_tok

Пред журналисти кметът Стефан Радев коментира скока на цената на електроенергията и как това ще се отрази на дейността на Община Сливен.

„Изправени сме пред големи рискове, в резултат на голямото раздвижване, случващо се в световен мащаб и проблемите, свързани със зеления преход, специално за общините и големите индустрии. Цената на тока е драстично по-висока. Предварителните ни изчисления сочеха, че сметката на Общината за електричество ще бъде два пъти по-висока. Днес, при тези нови условия, тя ще бъде от три до четири пъти по-висока от планираното за една година“, прогнозира кметът Радев. По думите му, в цифри това възлиза – от 1 млн. на година за Общината, които е плащала, сметката да нарасне от 3 до 4 млн. лв. Тази ситуация според сливенския градоначалник налага търсене на алтернативни варианти по няколко направления.

„От една страна – да намалим разходите по отношение на електроенергията. Второ - да осигурим непосредствен източник на бързи приходи и накрая, да мислим за устойчиво решаване на този проблем. Работим и мислим в момента и по трите направления. Възникналата ситуация създава голям риск за дейността ни“, коментира още Стефан Радев.