Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Два пъти повече дози ваксини са поставени през последното денонощие

21 октомври 2021 16:48,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 443
Д-р Даниел Попов

320 дози ваксини са приложени през последното денонощие в област Сливен. За сравнение, броят им е два пъти по-голям спрямо предходни денонощия, съобщиха от Областния кризисен щаб.

 

35 от дозите бяха поставени в мобилния ваксинационен кабинет до административната сграда на общинския кооперативен пазар в Сливен. Днес до 15 – 15,30 часа през кабинета бяха минали близо 20 души. В него работи младият лекар – доброволец д-р Даниел Попов, който е и лекуващ лекар в COVID - отделение на областната МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Ваксинирането продължава и утре, при същото работно време от 12 до 18 часа.

 

Ваксини се поставят и в зелени коридори в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен, както и в МБАЛ „Св. Петка Българска“, по график, който може да бъде видян в прикачения файл. Графикът е поместен и в сайта на РЗИ. Тези, които желаят да се имунизират, могат да заявят това и чрез електронно базираната пратформа his.bg.

 

Ваксините и тяхното поставяне е безплатно за гражданите, включително и за здравно неосигурените лица.

 

Продължава кампанията по инициатива на областната администрация за осигуряване на възможности за ваксиниране на повече граждани. Тя се провежда съвместно с РЗИ, община Сливен и лекарската колегия. Освен мобилния кабинет на общинския пазар, вече е осигурен и втори кабинет. В момента се подготвя за работа.

Снимки

Днес, за втори пореден ден, имаше голям интерес към мобилния кабинет.

Файлове

график - зелени коридори [209KB]

Portable Document Format File