Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Достойни млади хора!

09 ноември 2021 09:08, Ефросина Кисьова (ПГПЗЕ "Захарий Стоянов")
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 2 години, брой четения: 998
УЧЕНИЦИ

Четирима деветокласници от Сливен върнаха загубен портфейл с важни документи. Това каза пред репортер на БТА собственичката Нели Йорданова. Портфейлът е изчезнал в събота, като в него, освен документи, е имало малка сума пари.

Приятелите са се разхождали и минавайки покрай сградата на училище в центъра на града, са видели портмонето на земята до оградата. Училището е било затворено в момента, но те са успели да приберат портфейла. "Видяхме, че вътре има много документи, решихме да го вземем, за да открием собственика и да го върнем", разказа Димитър Димитров. Той го предава на майка си, която се свързва с Нели и й го връща.

Момчето е възпитаник на Езиковата гимназия в Сливен, в паралелка с изучаване на английски с немски езици, иска да се занимава със спорт, тренира баскетбол. Останалите младежи са Мирослав Сяров, който учи "Биология и химия" в Природоматематическата гимназия, Айберк Билбашар, който учи английски и немски език в Езиковата гимназия и Контантин Петков от Природоматематическата гимназия, който изучава математика и информатика. Те възнамеряват да станат компютърни специалисти.

Нели Йорданова благодари на момчетата и заяви, че постъпката им означава съвест, възпитание, доброжелателство и благородство, които се култивират от най-ранна възраст. Тя им пожела успехи в учението, спорта и всички начинания да им носят удовлетворение.