Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен получи юбилейна грамота и почетен знак от Съюза на слепите в България

25 ноември 2021 08:47, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 424
Gramota

По повод 100-годишния юбилей на Съюза на слепите в България, Община Сливен бе удостоена с почетен знак и юбилейна грамота за приноса и подкрепата към организацията и социалното приобщаване на незрящите хора.

Отличието бе връчено от председателя на Регионалната организация на дружеството Тодор Радев при срещата му със зам.-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. От името на сдружението той изказа благодарност за подкрепата и съдействието от страна на Община Сливен, насочени към социалното приобщаване на хората със сензорни увреждания.

„Това отличие е чест за нас. То означава, че нашите общи дейности и усилия през годините, насочени към хората със зрителни увреждания, са ефективни и се надграждат“, заяви зам.-кметът Пепа Чиликова. От името на кмета Стефан Радев тя благодари за високата оценка. Пепа Чиликова подчерта, че за сливенския градоначалник и екипа му, е от съществено значение отношението и адекватната грижа към хората в неравностойно положение, като усилията в тази посока ще продължат и занапред. Тя обърна внимание и на това, че обществото е съпричастно към нуждите и ежедневните предизвикателства за незрящите и допълнителната информираност винаги е полезна за оказване на помощ и добрата комуникация.

На срещата присъства и директорът на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на хора със сензорни увреждания Пепа Димова. От името на своите колеги и потребителите на социалната услуга, тя благодари на Община Сливен, с чиято помощ центърът бе изцяло обновен и оборудван за дейността му. В момента там се работи с 67 потребители на социалната услуга.

Съюзът на слепите в България (ССБ) е създаден през 1921г. Дейността на сдружението е насочена към защита на правата на хората със зрителни увреждания и тяхното социално приобщаване. В Съюза членуват 10 500 граждани с намалена работоспособност/степен на зрително увреждане - от 71% до 100%. На територията на цялата страна дейност осъществяват 15 регионални и 96 териториални организации.

 

Снимки

GramotaGramotaGramotaGramotaGramotaGramota