Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Благодарност от болницата към Ротари клуб за направено дарение

02 февруари 2022 10:20, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 2 години, брой четения: 932
---

С благодарност към Ротари клуб-Сливен за поредния жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките и крехки наши пациенти. С дарените средства от благотворителната инициатива през м. декемви 2021 г., беше закупен Апарат за дихателно подпомагане /Oxymeter/ на недосенените бебета. Тази апарат е съвременен, много щадящ и отговарящ на най-новите изисквания за продължително лечение и отглеждане на твърде рано родените деца.

Неонатологично отделение към МБАЛ „Д-р Ив. Селимински - Сливен“ гр. Сливен е специфично здравно звено с основна мисия опазване живота и здравето на новородените деца. То е единствено на територията на града за отглеждане, интензивно и специфично лечение, както и консултативна помощ на рискови и недоносени новородени, без аналог в областта. През отделението преминават около 1 500 новородени за година. От тях приблизително 15-16 % са с различна степен на недоносеност, което нарежда областта ни на едно от първите места в страната по брой преждевременно родени бебета.

Призвание е да работиш в отделение, където дълго чаканите бебета се раждат, но остават в кувьози с месеци. Нужен е висок професионализъм, сила и желание да бъдеш полезен, за да продължиш живота в крехкия и недоразвит организъм, да дариш радост, да изпълниш със смисъл дните на бъдещите родители, да сбъднеш мечтите им! Грижите на колектива на неонатологично отделение са денонощни, защото борбата, която водим е за спасението на човешкия живот!

Децата на България не избират кога и къде да се родят. Само ние можем да изберем да им помогнем, за да израстнат здрави и щастливи!

Позволете да Ви поздравим за благородната Ви мисия, изразяваща явния приоритет, който Вие отдавате на децата и детското здравеопазване.

 

02.02. 2022г. Изп. Д-р: Д-р Васислав Петров

Нач. ННО: Д-р Таня Праматарова

Снимки

---