Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава присъственото обучение за началния етап, от 5 до 12 клас ще учат на ротация

04 февруари 2022 12:44,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 628
covid

От понеделник, 7 февруари, продължава присъственото обучение, без ротация, на учениците от началния етап и децата в Центровете за специална образователна подкрепа в област Сливен. Учениците от 5 до 12 клас ще учат присъствено или онлайн на ежеседмичен ротационен принцип. От 7 до 11 февруари присъствено ще е обучението за паралелките в 5, 7, 10 и 12 клас. От 14 до 18 февруари присъствено ще учат паралелките в 6, 8, 9 и 11 клас. Дейностите в Центровете за подкрепа на личностното развитие ще се осъществяват онлайн, съобщиха от областната администрация.

Присъственото обучение ще се осъществява след изследване на учениците, педагогическия и непедагогическия персонал. От РУО информираха, че са осигурени достатъчни количества от неинвазивни антигенни тестове и няма да има затруднения при изследванията.

Продължаването на присъственото обучение в началния етап и ежеседмичната ротация при по-големите ученици бе взето на извънредно, неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб на 3 февруари. То е съобразено с Националния оперативен план за справяне с епидемията от COVID – 19 и предвидената в него ІІІ фаза, в която се намира към момента област Сливен. Мерките са съгласувани с РУО. Те влизат в сила със заповед на директора на РЗИ.

От края на тази седмица започват областните кръгове на ученическите олимпиади в Сливенска област. От РУО уточниха, че участието в тях ще се допуска след тестване или представяне на зелен сертификат за ваксиниране, преболедуване или негативен резултат от извършено лабораторно изследване.