Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов“

11 април 2022 14:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 347
Damqn_Damqnov

Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в деветия Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. Организатор е Община Сливен, в партньорство с Агенция „Компас“.

Наградата „Дамян Дамянов” се присъжда за постижения в областта на поетичното творчество на автори, участвали в конкурса и издали стихосбирка през предходната година, но не по-късно от 1 март на текущата година. Придружава се от почетен диплом, плакет и парична премия. Агенция „Компас“, като партньор на Община Сливен в провеждането на конкурса, връчва награда за дебют – грамота и ангажимент за издаване на следващата книга на отличения автор.

46 книги на автори от цялата страна участват в тазгодишния конкурс. В него са включени и 13 автора, които през изминалата година в срок до 01.03.2022 г., са издали дебютната си стихосбирка. Те са представители на писателската гилдия на София, Пловдив, Банкя, Златица, Ямбол, Варна и др.

Резултатите ще бъдат обявени до 8 май 2022 г. на сайта на Община Сливен – www.sliven.bg. Връчването на наградите ще се състои на церемония, включена в програмата на Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

Снимка: Internet