Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

140 години от своето създаване отбелязва днес Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Сливен

11 май 2022 12:14, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 461
140 години училище в кв. "Речица"

Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица“ в Сливен празнува днес 140 години от своето създаване. Юбилеят беше отбелязан на тържествена церемония в двора на училището. Гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. От името на кмета Стефан Радев тя връчи плакет на Общината за годишнината и поздравителен адрес до директора Николай Ботушаров, педагогическия екип и всички ученици.

„Днес, в деня на светите братя Кирил и Методий, чието име носи вашето училище, отбелязвате значима годишнина, вплела в себе си богата история и просветен дух. Формирането на общочовешките добродетели у децата в образователния процес е предизвикателство. Аз съм убеден, че с подкрепата, търпението и професионализма на педагозите, изпълнението на тази отговорна мисия е успешно и формира качествени знания в учениците. Продължавайте да разпалвате искрата на знанието и просветата, защото те са сигурен гарант за успешното развитие и по-късна реализация на Вашите възпитаници“, пише в поздравителния адрес на кмета Стефан Радев.

 

На празника днес беше извършен водосвет и се състоя концерт. Организира се Ден на отворени врати с прояви като рисунка на асфалт, състезание за рисунка, спортно събитие „Бързи и смели“. В програмата са включени още награждаване на отличилите се ученици и учители, както и тържествен педагогически съвет.

Снимки

Пепа Чиликова------