Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Изложба на сливенски художници беше открита в галерия „Май“

18 май 2022 13:57, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 400
Илиян Урумов, Стефан Радев и Румен Спасов

Изложба на сливенски художници беше открита в галерия „Май“. На нея беше представен и новият каталог към Националната изложба за изобразително изкуство Сливен 2022 г. и 2021 г. На откриването присъства кметът Стефан Радев, който заяви, че след пандемичната ситуация с Ковид-19 интересът към културните събития е много голям.

„Дано безвъзвратно да е отминало времето на това заболяване. Двете години ни показаха, че ни липсват тези неща, които започнахме да приемаме за даденост и се радвам, че залите са пълни след отпадането на мерките. Пожелавам да расте интересът към изобразителното изкуство, да расте и престижът на нашия национален конкурс, да се издига на все по-високо ниво, на което да се радва сливенската публика“, каза кметът.

Илиян Урумов – председател на Съюза на българските художници, представителство Сливен, който представи каталога, благодари на кмета за подкрепата през годините.

„Благодаря, че заставате зад всички наши инициативи и за съпричастността към събитията ни. Продължаваме да имаме доста интересни планове и след пандемията мисля, че ще има още повече и по-интересни събития. Отново отваряме галерия „Май“ и представяме акцент, на който общината е патрон – каталогът от Националната изложба, от което вече имаме две отпечатани издания, очаква се да излезе и трето“, каза Урумов.

От своя страна Румен Спасов – председател на Дружеството на художниците – Сливен, отбеляза, че последните две години са били трудни за хората на изкуството и благодари на Общината за подкрепата.

„Двете години бяха най-трудното време, особено за хората на изкуството. Използвам присъствието на г-н кмета, да благодаря на Общината, че през цялото това време постоянно стоеше зад нас и помагаше за всички инициативи, както за националната изложба и за проектите, по които работим“, каза Румен Спасов.

Снимки

Стефан Радев и Илиян УрумовИлиян Урумов, Стефан Радев - каталог картини изложбаизложба