Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Световен ден за защита на околната среда

05 юни 2022 08:00, Василена Влаева (Топлофикация - Сливен - инж. Ангел Ангелов ЕАД)
Излъчване: Топлофикация-Сливен преди 2 години, брой четения: 396
zemq562022

5 юни – Световен ден за защита на околната среда

 

За пръв път този ден е отбелязан през 1972г. на 5 юни, когато е първият ден на работа на Конференцията на ООН по проблемите на околната среда. В своята работа Общото събрание призовава държавите и организациите членки в ООН всяка година да провеждат мероприятия, стимулиращи и потвърждаващи стремежа им да опазват околната среда.

Преди всичко, Световният ден за защита на околната среда е ден, в който да си напомним, че екологичните промени не са въпрос на личен избор, a всеки трябва да полага грижи за възстановяване и поддържане на екологично равновесие. Това може да се постигне и с нещо малко – организиране на велосипедни походи, засаждане на дръвчета, организиране на кампании за почистване и рециклиране.

Всяка година денят се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър, належащ проблем.

 

Тази година, ние от „Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов” ЕАД акцентираме на идеята за използване на продукти за многократна употреба.

През месец юни, за клиентите и партньорите на дружеството сме подготвили подарък- чантичка за многократна употреба от естествен материал. Те ще заместят за дълъг период продуктите за еднократна употреба, които са с кратък полезен живот – седмица, ден или дори час.

За информация – за разграждането на найлоновите торбички са нужни 400 години.

 

 

Защото всичко е в нашите ръце!

Снимки

torba2022